Ekologisk barnmat, varför ska du välja det?

Genom att välja barnmat från HiPP kan du alltid känna dig trygg med att du ger ditt barn både god och näringsriktig mat samtidigt som du investerar i vår miljö. Vi kallar det barnmat för världens bästa. Det är allt fler föräldrar som väljer att ge sina barn ekologisk mat. Det tycker vi på HiPP är bra för redan under den första tiden i våra barns liv läggs grunden för deras utveckling och framtid. Vår ambition är att ditt barn ska lära sig uppskatta bra mat. När du väljer ekologiskt investerar du i ditt barns framtid med ett hållbart jordbruk, välmående djur och renare råvaror.

Ekologiskt - en bra start på barnets matresa

HiPP är världens största tillverkare av ekologiska barnmatsprodukter och vår mission är att erbjuda den bästa starten på barnens matresa. Ekologiskt tänkande, hög kvalitet och näringsrik barnmat har varit våra ledord i 60 år.

På HiPP hämtar vi samtliga råvaror från ekologiska lantbruk. På våra ängar betar kor och kalvar fritt och vi föder alla djur med ekologiskt foder. Vi använder varken genmodifierad föda, antibiotika eller tillväxthormoner i fodret. I jordbruket används motståndskraftiga grödor och naturlig skadedjursbekämpning i stället för besprutning. Jordmånen testas i tre år innan vi börjar odla på ny mark. Vi garanterar även att våra exotiska frukter odlas ekologiskt, vilket i sin tur innebär att vi hjälper till att skydda regnskogarna.260 tester garanterar att vårt löfte håller

Innehållet i en barnmatsburk från HiPP har genomgått sammanlagt 260 tester i vår kvalitetsprocess, från undersökningar av odlingsmark och foder, via inleverans av råmaterial och genom hela tillagningsprocessen. Alla ingredienser som ska användas i HiPP barnmat testas mot ca 1200 otillåtna eller icke önskvärda ämnen. HiPPs labb kan upptäcka så små mängder av ett ämne motsvarande ett saltkorn i en 50-meters simbassäng. Håller råvaran inte för det testet - då släpps den inte in i fabriken. Detta gäller allt från spannmål, ärtor och morötter till kött, mjölk och fågel.

Med dessa kvalitetsprov överskrider HiPP till och med EU's krav och rekommendationer för ekologisk odling och produktion. Resultatet är garanterat ekologiskt barnmat av högsta kvalitet. Att välja ekologiskt redan från start gör inte bara gott för de små barnen, djuren och människorna av idag - det lämnar även våra framtida generationer en bättre miljö.