Råvaror och vilka näringsämnen de innehåller

HiPP barnmat innebär en smakrik upplevelse för ditt barn. Alla våra produkter är näringsmässigt anpassade till barnets utveckling för att det ska kunna växa och må bra. Vi tillagar också maten på ett sätt som gör att smaker och näringsämnen bevaras. Vill du veta mer om vilka näringsämnen som är viktiga för ditt barn och vilka råvaror som innehåller dessa? Läs vidare.

Det viktiga järnet

Järn är ett viktigt näringsämne som små barn har svårt att få tillräckligt av. Vid 6 månaders ålder börjar barns medfödda järnförråd att ta slut och behovet av järnrik mat ökar.

Läs mer

Därför behövs fett

Fettet är kroppens energikälla och lagras i fettväven som energireserv. Fettväven är dessutom värmeisolerande och ger skydd åt inre organ. Omega-3 och omega-6 har många olika uppgifter i kroppen.

Läs mer

Vegetarisk barnmat

Det finns inget hinder att ge ditt barn vegetarisk mat redan från början. Fler och fler föräldrar och barn väljer en helt vegetarisk kosthållning alternativt att de ersätta några måltider per vecka med vegetarisk mat.

Läs mer

Allergi och överkänslighet

Bland små barn är det ganska vanligt med matallergi och överkänslighet. Det kan vara svårt att skilja de olika begreppen födoämnesallergi, överkänslighet och tolerans från varandra, nedan försöker vi reda ut de olika begreppen.

Läs mer

Näringsguide

Som nybliven förälder kan det vara svårt att veta vilken näring barnet behöver och vilken sorts mat man ska ge. Här kan du läsa om de vanligaste råvarorna vi använder och de viktigaste näringsämnena för ditt barn så att du känner dig trygg i din nya roll som förälder.

Läs mer