Ekologiskt kött

HiPPs ekologiska nötkött

Våra kor och kalvar lever på ekologiska gårdar som erbjuder en naturlig miljö där de får motion och frisk luft. Det ekologiska jordbruket är det bästa för djurens naturliga immunsystem, hälsa och välmående. Gödningsmedel är givetvis strängt förbjudet och det serveras bara ekologiskt foder. 

HIPPs ekologiska fläskkött

HiPP använder enbart kött från grisar som mått bra under hela sin levnadstid. Utöver det ekologiska fodret ställer vi höga krav på djurgruppernas storlek, att de har tillräckligt med utrymme att röra sig på och att ladorna är stora nog - allt i enlighet med grisarnas behov.

HIPPs ekologiska fågel

För att en kyckling ska klassas som ekologisk krävs dels att den lever i en (för glada kycklingar) naturlig miljö, dels att den uteslutande får ekologiskt foder utan tillsatser. HiPPs ekologiska kyckling är uppfödd enligt alla dessa regler, de är fria att röra på sig, skrapa och sandbada och deras häckningsförhållanden inspekteras ständigt av veterinärer.

Även våra ekologiska kalkoner lever så som naturen avsett; utomhus med gott om utrymme att röra sig på. Naturligtvis äter även de bara ekologiskt spannmål.