Skip to main content

Vanliga frågor om tillskottsnäring

Är det någon skillnad i smak och konsistens mellan Combiotik 1 och 2? Vad är skillnaden mellan vanlig komjölk och tillskottsnäring Combiotik 2? De här och många andra frågor får vi från nyfikna föräldrar och vi tänker att det är bra om flera kan ta del av svaren! På den här sidan har vi samlat vanliga frågor och svar om tillskottsnäring.

Vad är skillnaden mellan HiPP Combiotik 2 och HiPP Combiotik 1?

HiPP Combiotik 2 räknas som en Tillskottsnäring från 6 månaders ålder. Tillskottsnäring räknas som ett komplement till annan mat i takt med det ökade barnets intag av varierad mat. Skillnaden mellan modersmjölksersättning och tillskottsnäring är att den senare får innehålla lite mer av vissa näringsämnen som t ex järn och kalciu.

HiPP Combiotik 2 är innehållsmässigt anpassad utifrån det växande barnets ökade behov av framförallt energi och järn jämfört med HiPP Combiotik 1 (modersmjölksersättning).

 

 

Är Combiotik 2 mer mättande än Combiotik 1?

Combiotik 2 innehåller aningen mer kalorier per 100 ml, men i stort sett ger dessa två produkter likvärdig mättnad. Det finns därför ingen anledning att byta till Combiotik 2 innan 6 månader.

Vad är skillnaden mellan vanlig komjölk och tillskottsnäring Combiotik 2?

Det finns stora skillnader mellan Combiotik 2 (tillskottsnäring) och komjölk varför det är svårt att jämföra dessa. Tillskottsnäring är baserad på komjölk, dock är den näringsmässigt anpassad för att efterlikna bröstmjölk. Den innehåller således en bättre anpassad mängd protein och järn. Tillskottsnäring har även en bättre fettkvalitét, innehåller alla vitaminer och mineraler samt är berikad med aktiv bakteriekultur samt prebiotiska fibrer som gör avföringen mjukare.

När ska HiPP Combiotik 3 användas?

HiPP Combiotik 3 är en ekologisk tillskottsnäring från 10 månaders ålder. Den är framförallt järnberikad och har en lägre salt- och proteinmängd i jämförelse med komjölk. Combiotik 3 är ett fördelaktigt val som alternativ till komjölk då det är en bra näringskälla i kosten som bidrar med bland annat; omega-3, järn och D-vitamin. Kan med fördel serveras ur mugg och användas vid tillagnng av gröt, pannkakor, smoothies m.m.