Meny

Vanliga frågor om tillskottsnäring

Är det någon skillnad i smak och konsistens mellan Combiotik 1 och 2? Vad är skillnaden mellan vanlig komjölk och tillskottsnäring Combiotik 2? De här och många andra frågor får vi från nyfikna föräldrar och vi tänker att det är bra om flera kan ta del av svaren! På den här sidan har vi samlat vanliga frågor och svar om tillskottsnäring.

Vad är skillnaden mellan HiPP Baby Combiotik 2 och HiPP Combiotik 2?

Tidigare hette vår tillskottsnäring HiPP Baby Combiotik 2. Hösten 2017 lanserade vi en ny tillskottsnäring, HiPP Combiotik som ersatt HiPP Baby Combiotik i vårt sortiment. HiPP Combiotik har fått en större (600g) förpackning, ett nytt utseende, mer funktionell design samt en ny receptur med berikning av både prebiotiska fibrer och aktiv bakteriekultur. Prebiotiska fibrer och aktiv bakteriekultur är viktiga beståndsdelar i bröstmjölk. Vi har även tagit bort sojalecitin i HiPP Combiotik 2, i övrigt är ingredienserna desamma som i HiPP Baby Combiotik 2.

Är Combiotik 2 mer mättande än Combiotik 1?

Combiotik 2 innehåller aningen mer kalorier per 100 ml, men i stort sett ger dessa två produkter likvärdig mättnad. Det finns därför ingen anledning att byta till Combiotik 2 innan 6 månader.

Är det någon skillnad i smak och konsistens mellan Combiotik 1 och 2?

Nej, det är ingen skillnad gällande smak och konsistens.

Vad är skillnaden mellan vanlig komjölk och tillskottsnäring Combiotik 2?

Det finns stora skillnader mellan Combiotik 2 (tillskottsnäring) och komjölk varför det är svårt att jämföra dessa. Tillskottsnäring är baserad på komjölk, dock är den näringsmässigt anpassad för att efterlikna bröstmjölk. Den innehåller således en bättre anpassad mängd protein och järn. Tillskottsnäring har även en bättre fettkvalitét, innehåller alla vitaminer och mineraler samt är berikad med aktiv bakteriekultur samt prebiotiska fibrer som gör avföringen mjukare.

Varför ska inte småbarn (över 1 år) ha en flaska under natten längre?

Småbarn i denna ålder behöver inte äta på natten längre. Regelbundna matvanor på dagtid räcker för att hålla barnet mätt på natten. Detta har två positiva effekter:

  • De små tänderna blir glada när mjölken inte smutsar ner dem på natten. Enligt vår erfarenhet blir tänderna inte rengjorda efter en flaska på natten.
  • Du och ditt barn kan äntligen sova igenom natten!