Tips till utflykten

Ingen inspiration? Vi listar den enkla och nyttiga utflyktsmaten som de allra flesta barn tycker om. Läs här och låt dig inspireras.

Det är naturligtvis viktigt att ditt barn får i sig en varierad kost som motsvarar det dagliga näringsbehovet. Men viktigast av allt är att barnet faktiskt äter och helst det som serveras. Så varför inte bjuda på både goda och nyttiga måltider som barn gillar på ett nytt och spännande sätt. Flytta familjens lunch utomhus och ta hjälp av naturen och omgivningarna för att krydda maten och få den att smaka mer.

En riktig festlunch på utflykten

På hösten är det härligt att gå med barnen till skogen. Där finns massor att upptäcka som alltifrån mossiga stenar att klättra på eller att plocka goda blåbär. Varför inte tillbringa en ledig dag eller eftermiddag i skogen och upptäcka allt som går att upptäcka. När hungern kommer smygande har du med fördel en picknickkorg packad med riktigt god mat för hungriga små magar. Lunchtipsen är sammansatta utifrån barnets ålder. Väljer du måltidsalternativ från HiPPs ekologiska sortiment vet du att ditt barn får i sig den näring det behöver. Låt dig inspireras av den enkla och lättlagade maten.

Lunchtips – 1 år: Ettåringen ska fortfarande äta mild och finfördelad mat. Till skogen har vi därför valt några ekologiska alternativ ur vårt sortiment från 12 månader. Till huvudmål passar Spaghetti Cabonara som kan ätas både kall eller varm direkt ur burken och till dryck tar vi med en vattenflaska som barnet själv kan dricka ur när det är törstigt. Till efterrätt tar vi en Smoothie – 4 Frukter med fullkorn som kommer i praktisk förpackning med skruvkork. 

Lunchtips – 2 år: Till den aktiva tvååringen packar vi ner Lassagne från HIPP som är anpassat för barn mellan 1-3 år. Som måltidsdryck på utflykten är Red Fruits Sport Cap med smak av bland annat äpple, röda vindruvor och svart vinbär, ett gott alternativ. Den är lätt att greppa och flaskan är återförslutningsbar. Till efterrätt har vi tillagat en liten fruktsallad med färska frukter, delade i små bitar, som barnet gillar och kan äta själv. 

Lunchtips – 3 år: Det lite större barnet serverar vi pannkakor som vi fyllt med HIPPs ekologiska fruktpuréer som till exempel Äpple eller varför inte äpplen som vi plockat själva. Till dryck passar HiPP fruktdryck med äpple perfekt. Den kommer i tetrapack med eget sugrör som små treåringar tycker om att dricka ur. Till efterrätt tar vi en HiPP Smoothie med till exempel Äpple, Blåbär, Granatäpple och som mellanmål innan hemgång blir det en ostsmörgås och naturell yoghurt.

Det är kanske inte helt lätt det där med att värma eller hålla maten kyld när man är på utflykt. Men med tillbehör som kylväska eller mattermos kommer man långt med att hålla både värme och kyla. 

Trevlig utflykt!