Ekologisk barnmat, varför ska du välja det?

Genom att välja barnmat från HiPP kan du känna dig trygg med att du ger ditt barn både god och näringsriktig mat, samtidigt som du investerar i vår miljö. Det är allt fler föräldrar som väljer att ge sina barn ekologisk mat. När du väljer ekologiskt investerar du i ditt barns framtid med ett hållbart jordbruk, välmående djur och renare råvaror i barnmaten. Men inte bara det. Du bidrar också med insats mot en hållbarare utveckling eftersom vi på HiPP tillverkar vår barnmat klimatneutralt. Allt sammantaget brukar vi säga att HiPP är "mer än ekologiskt".

Ekologiskt - en bra start på barnets matresa

HiPP är världens största tillverkare av ekologiska barnmatsprodukter och vår mission är att erbjuda den bästa starten på barnens matresa. Ekologiskt tänkande, hög kvalitet och näringsrik barnmat har varit våra ledord i 60 år.

På HiPP hämtar vi samtliga råvaror från ekologiska lantbruk. På våra ängar betar kor och kalvar fritt och vi föder alla djur med ekologiskt foder. Vi använder varken genmodifierad föda, antibiotika eller tillväxthormoner i fodret. I jordbruket används motståndskraftiga grödor och naturlig skadedjursbekämpning i stället för besprutning. Jordmånen testas i tre år innan vi börjar odla på ny mark. Vi garanterar även att våra exotiska frukter odlas ekologiskt, vilket i sin tur innebär att vi hjälper till att skydda regnskogarna.


Gör gott för stort och smått

För att våra barn ska ha en värld att ta hand om imorgon, måste vi agera hållbart idag. Det är lika sant idag som när vi började med ekologisk produktion för över 60 år sedan. Läs mer om hur vi jobbar med hållbarhet inom HiPP barnmat.


260 tester garanterar att vårt löfte håller

Innehållet i en barnmatsburk från HiPP har genomgått sammanlagt 260 tester i vår kvalitetsprocess, från undersökningar av odlingsmark och foder, via inleverans av råmaterial och genom hela tillagningsprocessen. Alla ingredienser som ska användas i HiPP barnmat testas mot ca 1200 otillåtna eller icke önskvärda ämnen. HiPPs labb kan upptäcka så små mängder av ett ämne motsvarande ett saltkorn i en 50-meters simbassäng. Håller råvaran inte för det testet - då släpps den inte in i fabriken. Detta gäller allt från spannmål, ärtor och morötter till kött, mjölk och fågel.

Med dessa kvalitetsprov överskrider HiPP till och med EU's krav och rekommendationer för ekologisk odling och produktion. Resultatet är garanterat ekologiskt barnmat av högsta kvalitet. Att välja ekologiskt redan från start gör inte bara gott för de små barnen, djuren och människorna av idag - det lämnar även våra framtida generationer en bättre miljö.