Från födseln

Goda matvanor är viktigt för att ditt lilla barn skall växa och må bra.
Det finns ingen tid under ett människoliv då näringsbehovet per kilo kroppsvikt är så stort som under spädbarnsåret. Under detta år tredubblar barnet sin vikt.

Bröstmjölk är barnets bästa näring den första tiden. De första sex månaderna klarar sig de flesta barn utmärkt på bara bröstmjölk. Av näringsmässiga skäl bör amningen därefter kompletteras med annan mat. HiPP följer och stödjer WHO:s rekommendationer om exklusiv amning under barnets första sex månader.

Bröstmjölk & amning

Bröstmjölk är den bästa näringen för spädbarn. De första sex månaderna klarar sig de flesta barn utmärkt enbart på bröstmjölk.  Bröstmjölkens sammansättning är anpassad till barnets behov och den har dessutom en rad positiva egenskaper, bland annat skyddar den mot infektioner. Därför är det värdefullt om du kan amma ditt barn.

Läs mer

Flaskmatning

Matstunden är inte bara mat, det är också en stund för närhet, hudkontakt och samspel mellan föräldrarna och barnet. Dessa faktorer är lika viktiga oavsett om man ger sitt barn bröstmjölk eller modersmjölksersättning med nappflaska.

Läs mer

Modersmjölksersättning

Av olika anledningar kan eller vill inte alla mammor amma sitt barn. Som alternativ finns det modersmjölksersättning, den är komplett och innehåller all den näring som ditt barn behöver de första sex månaderna.

Läs mer