Ekologisk barnmat – ett medvetet val

Ekologisk barnmat, vad är det? Varför ska du välja det?

Genom att välja barnmat från HiPP kan du alltid känna dig trygg med att du ger ditt barn både god och näringsriktig mat samtidigt som du investerar i vår miljö. Vi kallar det barnmat för världens bästa. Det är allt fler föräldrar som väljer att ge sina barn ekologisk mat. Det tycker vi på HiPP är bra för redan under den första tiden i våra barns liv läggs grunden för deras utveckling och framtid. Vår ambition är att ditt barn ska lära sig uppskatta bra mat. När du väljer ekologiskt investerar du i ditt barns framtid med ett hållbart jordbruk, välmående djur och renare råvaror.

Rätt produkt för rätt ålder!

När det är dags att börja äta mat kan det vara smidigt att ibland ge färdiglagad barnmat. När du kikar runt i hyllan ser du att barnmaten oftast är indelad i olika åldersgrupper. Barnets utveckling går snabbt och det har därmed ganska specifikt nya behov som uppstår. Indelningen i åldersgrupper gör det lättare att matcha mat och behov. Här går vi igenom huvuddragen i denna åldersindelning.

Ekologiska råvaror

I över 60 år har HiPP lagat ekologisk barnmat och vi samarbetar bara med ekologiska gårdar när det gäller råvaror som grönsaker, kött och mjölk. I våra jordbruk värnar vi både om en god miljö och friska och lyckliga djur. Därför är det viktigt för oss att våra djur lever så fria och naturliga liv som möjligt. När du väljer HiPP barnmat säger du också nej till konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel som är förbjudet i det ekologiska jordbruket. Istället använder vi oss av naturlig bekämpning av skadedjur med hjälp av nyckelpigor, såpvatten och kalk. För att du ska känna dig säker på att ditt barn inte får i sig några föroreningar ligger även våra åkrar och fruktträdgårdar långt ifrån industriområden och trafikerade vägar. Läs gärna mer om vårt jordbruk här.