Drickfärdig modersmjölksersättning

Drickfärdig modersmjölksersättning finns färdigblandad i exempelvis flaska och behöver bara värmas upp. (Den kan också serveras utan att värmas, om barnet accepterar det eller om barnet vill ha något svalkande att dricka.)

På grund av att produktionen av drickfärdig modersmjölksersättning skiljer sig från den puverbaserade kan det förekomma små skillnader mellan produkterna.

Det är viktigt att en öppnad drickfärdig modersmjölksersättning förvaras i kylskåp (4-6°C). Modersmjölksersättning och Tillskottsnäring ska förbrukas inom ett dygn. Informationen finns på förpackningen. 

Drickfärdig Combiotik innehåller inte den probiotiska bakterien Lactobacillus Fermentum. Bakterien finns däremot i Combiotik i pulverfom. Eftersom den drickfärdiga värmebehandlas (steriliseras) för att kunna förvaras i rumstemperatur så går det inte att berika den med goda bakterier. HiPP rekommenderar därför att man använder Combiotik tillredd från pulver som barnets huvudsakliga näring, och att man använder den drickfärdiga om man ska på utflykt eller liknande.