METAFOLIN® - en ny exklusiv källa till folat efter bröstmjölk

Du känner säker redan till vikten av näringsämnet folsyra från din graviditet. Folsyra tillskott rekommenderas nämligen redan under graviditeten för det ofödda barnet hälsosamma utveckling. Folsyra är en viktig byggsten för cellernas ämnesomsättning och bildningen av röda blodkroppar och spelar därför en nödvändig roll för både det ofödda barnets och spädbarnet tillväxtprocess.

Vad är sambandet mellan folat, folsyra och METAFOLIN®?

Folat är ett B-vitamin som förekommer naturligt i bröstmjölk och livsmedel från växt- och djurriket som t.ex. baljväxter, gröna bladgrönsaker, fullkornsprodukter, filmjölk och yoghurt. Folsyra är den syntetiskt framställda versionen av vitaminet och som används för att berika livsmedel och i kosttillskott. METAFOLIN® är en aktiv form av det naturliga folat (5-MTHF = 5-metyltetrahydrofolat) som också finns i bröstmjölk.  

Vad skiljer METFOLIN® från klassisk folsyra?

Naturligt folat från bröstmjölk absorberas direkt av kroppen. Syntetiskt framställd folsyra måste däremot först ”aktiveras” med hjälp av olika enzymer innan kroppen kan absorbera det. METAFOLIN® som är en aktiv form av naturlig folat som finns i bröstmjölk absorberas också direkt av kroppen. METAFOLIN® är således en vidareutveckling av den klassiska syntetiskt framställda folsyran som idag används som berikning i modersmjölksersättningar och tillskottsnäringar.

Visste du att?
Termen folsyra/folat kommer från latinets "folium" (blad) då detta B-vitamin för första gången utvanns från spenatblad. 

Frågor om barnmat?

Kontakta gärna vår produktspecialist med dina frågor om HiPP barnmat, nutrition för små barn eller bara tips och råd om matning och smakportioner. Kom ihåg; det finns inga dumma frågor :) Till kontaktsidan

*Metafolin® 5-MTHF (= calcium L-methylfolate) is a registered trademark of Merck KGaA, Darmstadt, Germany