Ekologisk grönsaks- och morotsodling

I mer än 60 år har HiPP odlat ekologiska grönsaker. Kunskap och erfarenhet vi delar med oss av till våra leverantörer av ekologiska grönsaker idag. Vi på HiPP ger våra grönsaksodlare råd om alla steg i produktionsprocessen - från valet av rätt fält och frön, hela vägen från växt av grödor till skörd. För att förhindra sjukdomar och skadedjur använder sig våra ekologiska jordbrukare också av ett välbalanserat växelbruk. Detta säkerställer att jorden inte dräneras från näringsämnen, eftersom olika grödor planteras varje år. Hälsosamma, obehandlade jordar är basen för de stora mängder råvaror vi använder i våra produkter. Genom dessa säkerställer vi produkter av högsta kvalitet som överstiger de krav som ställs för EU ekologisk märkning.

HiPPs ekologiska morotsodling

Vid odling av ekologiska morötter bygger produktionen först och främst på friska och bördiga jordar. Fröna som vi på HiPP valt ut specifikt för respektive jord är varken kemiskt behandlade eller genetiskt modifierade. För att hålla våra jordar och grödor hälsosamma planterar vi på HiPP våra ekologiska morötter i samma fält bara vart sjätte till sjunde år. Tiden däremellan odlar våra jordbrukare spannmål, potatis eller klöver. Ogräs tas om hand på traditionellt sätt, t.ex. för hand. Genom att göra detta ger vi ett viktigt bidrag till att skydda vår miljö.

Innan våra handplockade morötter kan kallas "HiPPs ekologiska morötter" görs flera kompromisslösa tester i vårt eget laboratorium. Där testar vi morötterna för att säkerställa att inget av 1 200 möjliga rester av oönskade ämnen finns. Detta är långt mer än vad som föreskrivs i lagen. Vår egen sort, "Dulcis", är särskilt mild och därför idealisk för spädbarns känsliga smaklökar.