Detta har vi uppnått hittills!

Från vår första produkt 1899 - J. Hipps skorpmjöl för barn - till idag har mycket förändrats inom livsmedelsförpackningar. Även vår volymmässigt största förpackning - glasburken - har kontinuerligt optimerats. Resultatet är en framgångshistoria om resursbesparing som är både inspiration och ambition när det gäller HiPPs andra förpackningar. Följ med på vår resa till ännu mer hållbara förpackningar.

HiPP-burkar

Den första HiPP-barnmatsburken (morot) introducerades redan 1960. Sedan dess har burkens vikt minskats med cirka 23%.

Om vi fortfarande använde samma glasburkar som vi använde 1964, skulle vi behöva cirka 3000 ton mer glas per år för att producera våra vanligaste burkar (nettovikt 190g). Vi har också bytt vakuumlock på burkarna - vi gjorde lockets kant smalare och minskade dess tjocklek. Med produktion av cirka 300 miljoner burkar varje år kan vi därigenom spara cirka 77 ton plåt.

10 år med HiPP Eco Comfort Pack®

Vår förpackningslösning HiPP Eco Comfort Pack® är ett annat sätt som vi har hjälpt till att skydda miljön under de senaste tio åren. Kartongen som används till Modersmjölksersättningen och Tillskottsnäringen Combiotik® är certifierad av Forest Stewardship Council (FSC) och ett tecken på vår ansvarsfulla inställning till naturen. När vi använder vegetabiliska oljebaserade tryckfärger är förpackningarna fria från mineralolja. Dessutom bytte vi till att bara använda en foliepåse, vilket gjorde att vi kunde minska förpackningens koldioxidavtryck jämfört med den tidigare modellen. Och naturligtvis kan alla komponenter i detta sopsorteras separat.

Mindre plastmaterial i korkar

PET-flaskorna som används för våra HiPP-drycker har blivit lättare sedan 2018. På detta sätt har vi sparat in förbrukning av 15,7 ton plastråvara.