Ekologisk kalkonuppfödning

På HiPP använder vi bara ekologiskt kalkonkött från noga utvalda farmer. De frigående kalkonerna föds upp enligt HiPPs riktlinjer, som är striktare till och med än vad som krävs enligt EU:s ekologiska jordbruksförordning.

Riktlinjerna föreskriver exempelvis att vi inte klipper näbbarna på våra kalkoner och att de ska få tillbringa minst en tredjedel av sina liv utomhus. Vidare, så är miljöerna där kalkonerna kan röra sig fritt mycket varierad, med både lokal växtlighet och utplacerade träkonstruktioner som ger de naturligt nyfikna djuren mycket att utforska. Varje gång vädret inte är trivsamt nog för kalkonerna så har de tillgång till skyddade områden, där de kan ta skydd.

En annan del av vårt ekologiska uppfödningsramverk är att mata kalkonerna med färsk klöver, eftersom det innehåller viktiga näringsämnen. Det  spannmålsbaserade foder vi matar fåglarna med produceras naturligtvis även det ekologiskt. Ekologisk och artanpassad djurhållning kräver en hel del ansträngning, men vi är övertygade om att det är värt det.