Barnmatskoll

Under småbarnsåren springer man ofta som förälder precis bakom barnet, både rent fysiskt (upp och ned för trappor och på diverse äventyr) men också utvecklingsmässigt. Precis när du tror att du kommit underfund med hur ditt barn vill ha det så tar hen nästa kliv och får för sig något helt nytt. Det är inte lätt att hänga med och ha koll på allt man tror sig förväntas veta. Vi på HiPP har plockat ut några frågor om barnmat som vi får in från er föräldrar, och låtit en av våra dietister prata om dem. Kanske snappar du upp något intressant som du vill ha bättre koll på?

Det viktiga järnet

Visste du att barn från 6 månaders ålder har nästan lika stort järnbehov som en vuxen man?Undrar du med om man ska ge vanlig mjölk till småbarn? Kolla in det här avsnittet där en av våra dietister snackar järn och småbarn.


Vegetariskt för småbarn

Den lille vegetarianen, hur fungerar det? Kan man ge småbarn en vegetarisk kost? Vegansk? Hur går det i så fall till och vad ska man tänka på om man beslutar sig för att testa? Vi får in en del frågor kring det här och lät en förälder ställa dem till vår dietist - häng med och få lite koll du med!


Matvägran

Mat är inte bara kolhydrater, fett och protein. Det är även en social upplevelse, en stund för njutning, nyfikenhet och överraskningar. Men ibland händer det att ditt barn sätter sig på tvären helt med maten. Vad beror matvägran på på? Och hur kan man hantera den situationen? Kolla in det här klippet med vår dietist för några snabba tips!