
Kontakta våra dietister
Råd och tips om barnmat eller HiPPs produkter? Kontakta oss!
200g varmrökt lax
2 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
200g champinjoner
200g kronärtkockshjärtan
½ dl vitvinsvinäger
2 dl mellangrädde
2 tsk citronsaft
1 dl riven parmesanost
75g bladspenat
1. Hacka vitlök och schalottenlök fint. Dela champinjonerna i kvartar. Skölj spenaten väl i ett durkslag. Dela kronärtskockshjärtana i bitar.
2. Värm olja i en panna och fräs vitlöken och löken mjuk. Lägg i champinjonerna, kronärtskockan och fräs ytterligare ett par minuter. Häll i vinet, grädden, citronsaften och parmesanen. Sjud i ca 10 minuter.
3. Dela laxen i bitar och vänd i såsen tillsammans med spenaten. Krydda med salt och peppar.
4. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
5. Blanda samman pasta och sås och servera.
Använd ekologiska råvaror när du lagar mat, dels för hänsyn till djur och natur men också för den goda smakens skull.