Meny

Övriga frågor

Kan jag kontrollera att burkmaten inte är för gammal? Varför heter barnmaten HiPP? Som förälder till småbarn kan du undra allt möjligt mellan himmel och jord. Här har vi samlat frågor som handlar om, ja, saker mellan himmel och jord.

Varför heter barnmaten HiPP?

Vår barnmat heter HiPP för att det är familjen Hipp som börjat tillverka barnmaten. Familjeföretaget har gjort så i fyra generationer. Läs mer om HiPPs historia här.

Kan jag kontrollera att burkmaten inte är för gammal?

HiPP sätter ut både tillverknings- och bästföre-datum på produkten. Bästföre-datum anges antingen med månad/år eller med dag/månad/år. Om du trycker mitt på locket kan det också avslöja om burken har varit öppnad eller inte. Om burken har varit öppnad kan lockets mitt tryckas ner och ett klickljud hörs. Kasta alltid burken genast, om du är osäker på när den öppnades. Normalt är en öppnad burk hållbar i 1 dygn om den förvaras i kylskåp.

Vilka butikskedjor säljer HiPP barnmat?

De stora butikskedjorna som Coop, ICA, Hemköp och Willys säljer våra produkter, men även andra butiker såklart. Du kan även hitta en stor del av sortimentet hos e-handlare som Apotea, Mathem och Delitea. Hittar du inte de produkter du önskar så kom ihåg att du faktiskt kan ge önskemål till butikerna om sortimentsförändringar. Lycka till!