Meny

Barnmat för världens bästa

Ekologiskt - en bra start på barnets matresa

HiPP är världens största tillverkare av ekologiska barnmatsprodukter och vår vision är att erbjuda den bästa möjliga starten på barnens matresa. Ekologiskt tänkande, hög kvalitet och näringsriktig mat har varit våra ledord i 60 år.

På HiPP hämtar vi samtliga råvaror från ekologiska lantbruk. Dessa följer strikta riktlinjer som är strängare än EU's krav för ekologiskt lantbruk. På våra ängar betar kor och kalvar fritt och vi matar alla djur med ekologiskt foder. Vi använder varken genmodifierad föda, antibiotika eller tillväxthormoner i fodret. I jordbruket används motståndskraftiga grödor och naturlig skadedjursbekämpning i stället för besprutning och jordmånen testas i tre år innan vi börjar odla marken. Vi garanterar även att våra exotiska frukter odlas ekologiskt, vilket i sin tur innebär att vi hjälper till att skydda regnskogarna.

260 tester garanterar att vårt löfte håller

Varje barnmatsburk från HiPP har gått igenom upp till 260 kvalitetsprov i vår avancerade laboratoriemiljö. Med dessa kvalitetsprov överskrider HiPP till och med EUs krav och rekommendationer för ekologisk odling och produktion - med god marginal. Dessutom är våra testvärden på otillåtna ämnen i råvarorna striktare än vad som krävs, just för att vi ska kunna garantera högkvalitativt och ekologiskt innehåll till varje enskild produkt. Detta gäller allt från spannmål, ärter och morötter till kött, mjölk och fågel.

Våra experter samarbetar med de ekologiska bönderna under hela processen, från urval av mark och frön, till plantering, skörd och fram till leverans. Resultatet är garanterat ekologiskt barnmat av högsta kvalitet. Att välja ekologiskt redan från start gör inte bara gott för de små barnen, djuren och människorna av idag - det lämnar även våra framtida generationer en bättre miljö och värld. Vi kallar det "barnmat för världens bästa".