Meny

Ekologisk barnmat – ett medvetet val

Ekologisk barnmat, vad är det? Varför ska du välja det?

När det är dags att börja äta mat kan det vara smidigt att ibland ge färdiglagad barnmat. Genom att välja ekologisk barnmat från HiPP kan du alltid känna dig trygg med att du ger ditt barn både god och näringsriktig mat samtidigt som du investerar i vår miljö. Våra krav på de ekologiska råvarorna är extra höga och dessutom kontrolleras varje produkt 260 gånger innan den når fram till din butik. 


Det är allt fler föräldrar som väljer att ge sina barn ekologisk mat. Det tycker vi på HiPP är bra för redan under den första tiden i våra barns liv läggs grunden för deras utveckling och framtid. Vår ambition är att ditt barn ska lära sig uppskatta bra mat. När du väljer ekologiskt investerar du i ditt barns framtid med en sundare miljö, lyckligare djur och renare råvaror.

Ekologiska råvaror

I över 50 år har HiPP lagat ekologisk barnmat och vi samarbetar bara med ekologiska gårdar.  I våra jordbruk värnar vi både om en god miljö och friska och lyckliga djur. Därför är det viktigt för oss att våra djur lever så fria och naturliga liv som möjligt. När du väljer HiPP barnmat säger du också nej till konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel som är förbjudet i det ekologiska jordbruket. Istället använder vi oss av naturlig bekämpning av skadedjur med hjälp av nyckelpigor, såpvatten och kalk. För att du ska känna dig säker på att ditt barn inte får i sig några föroreningar ligger även våra åkrar och fruktträdgårdar långt ifrån industriområden och trafikerade vägar. Läs gärna mer om vårt jordbruk här.

En smakupplevelse

HiPP barnmat innebär en smakrik upplevelse för ditt barn. Alla våra produkter är näringsmässigt anpassade till barnets utveckling för att det ska kunna växa och må bra. Vi tillagar också maten på ett sätt som gör att smaker och näringsämnen bevaras.  Med ett brett sortiment av ekologiska produkter finns det något för alla barn och alla måltider. Läs mer om våra produkter här.

När du som förälder väljer HiPPs ekologiska barnmat behöver du aldrig kompromissa utan kan vid varje måltid ge ditt barn ekologisk och god mat. 

Smaklig måltid!