
Kontakta våra dietister
Råd och tips om barnmat eller HiPPs produkter? Kontakta oss!
80 g kycklingfilé
1 msk oliv/rapsolja
0,5 dl maj
0,5 dl kidneyböner
1/2 röd/gul paprika
1 msk finhackad lök
1 skivad vitlöksklyfta
1 dl ris
½ avocado
1 tsk färskpressad limesaft
1. Lägg kycklingen i en eldfast form och smörj in den med lite olja och peppra lite.
2. Baka den i ugn på 175 grader i ca 10 minuter.
3. Koka riset enligt förpackningens angivelser. Utan salt.
4. Tärna paprikan och vitlöken fint.
5. Fräs grönsakerna i en stekpanna med lite olja ca 5 minuter eller tills de blivit varma.
6. Smaka av med lite peppar.
7. Mosa avokadon och smaksätt med limesaften.
8. Skär kycklingen i mindre bitar och servera med bönragun, riset och dippsåsen.
Använd ekologiska råvaror när du lagar mat, dels för hänsyn till djur och natur men också för den goda smakens skull.