Meny

Ugnsbakad kyckling med bönor och majs (2 port)

Ingredienser

80 g kycklingfilé

1 msk oliv/rapsolja

0,5 dl maj

0,5 dl kidneyböner

1/2 röd/gul paprika

1 msk finhackad lök

1 skivad vitlöksklyfta

1 dl ris

½ avocado

1 tsk färskpressad limesaft

Tillagning

1. Lägg kycklingen i en eldfast form och smörj in den med lite olja och peppra lite.

2. Baka den i ugn på 175 grader i ca 10 minuter.

3. Koka riset enligt förpackningens angivelser. Utan salt.

4. Tärna paprikan och vitlöken fint.

5. Fräs grönsakerna i en stekpanna med lite olja ca 5 minuter eller tills de blivit varma.

6. Smaka av med lite peppar.

7. Mosa avokadon och smaksätt med limesaften.

8. Skär kycklingen i mindre bitar och servera med bönragun, riset och dippsåsen.

 

Använd ekologiska råvaror när du lagar mat, dels för hänsyn till djur och natur men också för den goda smakens skull.