
Kontakta vår dietist
Vill du ha råd om barnmat eller HiPPs produkter? Kontakta oss!
450 g laxfilé
2 skalade morötter
5 cm purjolök
5 cm zucchini
¼ dels vitkålshuvud
2 dl skivad blomkål
2 msk olivolja/rapsolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk riven ingefära
2 msk lättsaltad Kikkoman soja
2 msk sweetchilisås
1 msk sesamfrön
1 tsk sesamolja
1. Skär laxen i 3 bitar och smörj in i lite olja, salta lätt, peppra och lägg på en plåt.
2. Baka i ugn på 200grader i ca 10 minuter eller tills fisken är klar.
3. Strimla morötter, purjolök, zucchini och vitkål.
4. Fräs grönsakerna mjuka i lite olja i het stekpanna med blomkålen och skivad vitlök.
5. Tillsätt soja, sweet chili och sesamolja.
6. Strö i sesamfröna.
7. Servera laxen med grönsaker och ris.
Använd ekologiska råvaror när du lagar mat, dels för hänsyn till djur och natur men också för den goda smakens skull.