Ugnsbakad lax med broccoli (2 port)
Ingredienser
80 g laxfilé
1 tsk raps/olivolja
1 dl ris
1 dl små broccolibuketter
1 msk smör
1 rivet citronskal
2 msk crème fraiche
1 tomat

Tillagning
1. Skär laxen i 2 bitar och lägg på en plåt. Smörj in fisken med olja och peppra lite.
2. Baka den i ugn på 175 grader i ca 5 minuter.
3. Koka riset enligt förpackningens angivelser. Utan salt
4. Koka upp vatten i en kastrull och koka broccolin mjuk och häll av vattnet.
5. Smält smöret i en kastrull och smaka av med lite rivet citronskal.
6. Vänd runt broccolin i smöret.
7. Skär tomaten i mindre bitar.
8. Servera laxen med broccoli, ris, tomat och creme fraiche.
Använd ekologiska råvaror när du lagar mat, dels för hänsyn till djur och natur men också för den goda smakens skull.
Mera om: Barnmatsrecept
Babysmoothie6 mån - Glada fisken6 mån - Gröna fisken8 mån - Ugnsbakad kyckling med bönor och majs8 mån - Ugnsbakad lax med sötpotatis8 mån - Ugnsbakad lax med broccoli8 mån - Köttbullar med potatismos8 mån - Kokt sej med ärtor12 mån - Kycklingspett med tzatziki12 mån - Lax med asiatiska grönsaker12 mån - Kikärtsbiffar i pitabröd med morotszatziki12+ mån - Thailändsk kycklinggryta12+ mån - Skaldjurswrap med guacamole12+ mån - Laxpasta med champinjoner12+ mån - Grönsaker i rödcurry12+ mån - Chili con carne12+ mån - Fiskgryta med aioli