Meny

HiPPs historia och filosofi

Ekologiskt jordbruk sedan 1956

Familjen Hipp har ägt och drivit HiPP i tre generationer. Varje generation har utvecklat, moderniserat och satt sin egen prägel på företaget. Familjen Hipp är ekologiska pionjärer. 1956 var Georg Hipp den förste matproducenten att ägna sig åt ekologiskt lantbruk. På 50-talet var miljöskydd och ekologiskt lantbruk inte alls lika viktigt i västvärlden som det är idag. Tvärt emot de rådande trenderna bestämde sig Georg Hipp för att omvandla familjegården till ett av Europas första ekologiska jordbruk. Han ville använda de finaste ekologiska ingredienserna för att göra den bästa maten för småbarn. Bra, smakrik mat som skulle hjälpa barnen att växa och utvecklas hälsosamt. 2016 firar HiPP att man i 60 år lagat högkvalitativ ekologisk barnmat.

HiPPs ursprung – en enkel början

HiPP är ett mer än hundra år gammalt familjeföretag som startade med en tvillingfödsel i den lilla byn Pfaffenhofen strax utanför München i slutet på 1800-talet. Konditorn Joseph Hipp hade en stor familj och fick med sin fru Maria tvillingar. Maria hade svårt att få bröstmjölken att räcka till för de båda bebisarna. I paniken som uppstod fick Joseph en idé. Som konditor visste han att mjöl sväller i vätska och genom att blanda Marias bröstmjölk med skorpmjöl fick han välling! Barnen blev mätta och en ny affärsidé hade kläckts. Ryktet om paret Hipps nya barnmat spred sig och så smått började de sälja till vänner och bekanta. Det dröjde inte länge innan Joseph fick starta en omfattande produktion för att täcka efterfrågan på deras goda och mättande barnmat. Det var början till HiPP Barnmat.