Meny

Ugnsbakad lax med sötpotatis (2 port)

  • Ingredienser

    80 g laxfilé

    1 skalad sötpotatis

    ½ lök

    1 skivad vitlöksklyfta

    ½ skalad röd paprika

    ½ skalad gul paprika

    1 dl passerade tomater

    1 dl kidneybönor

    1 krm spiskummin

    1 msk olivolja

Tillagning

1. Skär laxen i 2 bitar och lägg på en plåt, smörj in fisken med olivolja och peppra lite.

2. Baka den i ugn på 175 grader i ca 5 minuter.

3. Skär sötpotatisen i tärningar och lägg i en kastrull. Täck med vatten och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet.

4. Tärna lök, paprika och vitlök fint och fräs mjukt i lite olivolja i en kastrull.

5. Strö i spiskummin och tillsätt passerad tomat.

6. Koka upp och låt småkoka ca 10 minuter.

7. Smaka av med mald svartpeppar och olivolja.

8. Vänd ner potatisen, kidneybönor och ge ett hastigt uppkok.

9. Servera laxen med ragun.

 

Använd ekologiska råvaror när du lagar mat, dels för hänsyn till djur och natur men också för den goda smakens skull.