Meny

Ugnsbakad lax med broccoli (2 port)

  • Ingredienser

    80 g laxfilé

    1 tsk raps/olivolja

    1 dl ris

    1 dl små broccolibuketter

    1 msk smör

    1 rivet citronskal

    2 msk crème fraiche

    1 tomat

Tillagning

1. Skär laxen i 2 bitar och lägg på en plåt. Smörj in fisken med olja och peppra lite.

2. Baka den i ugn på 175 grader i ca 5 minuter.

3. Koka riset enligt förpackningens angivelser. Utan salt

4. Koka upp vatten i en kastrull och koka broccolin mjuk och häll av vattnet.

5. Smält smöret i en kastrull och smaka av med lite rivet citronskal.

6. Vänd runt broccolin i smöret.

7. Skär tomaten i mindre bitar.

8. Servera laxen med broccoli, ris, tomat och creme fraiche.

 

Använd ekologiska råvaror när du lagar mat, dels för hänsyn till djur och natur men också för den goda smakens skull.