Meny

Kokt sej med ärtor (2 port)

  • Ingredienser

    3 skalade potatisar

    80 g fiskfilé

    1 dl frysta ärtor

    2 msk smör

    1 msk hackad dill

    1 kokt och hackat ägg

    1 citronklyfta

Tillagning

1. Skär potatisen i bitar och koka den mjuk i vatten.

2. Koka upp vatten i en kastrull och skär fisken i mindre bitar.

3. Lägg ner fisken i kokande vatten och låt småkoka ca 3 minuter.

4. Häll försiktigt av vattnet.

5. Smält smöret i en kastrull och värm ärtorna i det.

6. Vänd ner hackat ägg, dill och smaka av med mald vitpeppar.

7. Servera fisken med ärt ragun och kokt potatis. Plus en liten citronklyfta.

 

Använd ekologiska råvaror när du lagar mat, dels för hänsyn till djur och natur men också för den goda smakens skull.