Meny

Köttbullar med potatismos (2 port)

  • Ingredienser

    2 msk mjölk

    1 msk ströbröd

    1 msk hackad gul lök

    100 g nötfärs

    1 äggula

    ½ tsk dijonsenap

    ½ tsk lättsaltad soja

    ½ krm malen vitpeppar

    3 st skalade potatisar

    1,5 dl mjölk

    1,5 tsk smör

    0,5 dl kidneybönor

    0,5 dl majskorn

Tillagning

1. Häll mjölk i en skål och tillsätt ströbrödet. Låt dra i några minuter.

2. Blanda i färs, lök, ägg, senap, soja och peppar, arbeta ihop till en smidig färs.

3. Rulla till köttbullar och stek dem i smör.

4. Lägg potatisen i en kastrull och täck med vatten, koka mjuk i ca 20 minuter.

5. Häll av vattnet. Mosa potatisen med hjälp av en elvisp. Koka upp mjölk och smör och häll i potatisen under vispning.

6. Servera köttbullarna och moset med lingonsylt och bönor och majs.

 

Använd ekologiska råvaror när du lagar mat, dels för hänsyn till djur och natur men också för den goda smakens skull.