Meny

Thailändsk kycklinggryta

  • Ingredienser

    400 g kycklingfilé

    1 lök

    2 vitlöksklyftor

    1 msk olivolja

    1 tsk röd currypasta

    1 stjälk citrongräs

    2 dl vatten

    1 burk cocosmjölk

    4 limeblad

    2 skalade morötter

    1 broccoli

    50 g sockerärtor

    2 msk hackad koriander

Tillagning

1. Tärna löken och fräs den mjuk i oljan i en kastrull. Tillsätt currypastan och låt fräsa med.

2. Banka citrongräset så att det går sönder, skär i ett par bitar och lägg ner citrongräset i kastrullen.

3. Häll på vatten, smula i buljong och tillsätt cocosmjölken, limeblad och låt koka upp. Låt småkoka.

4. Skär kycklingen i tunna skivor och lägg ner i kastrullen och rör runt.

5. Skär morötterna i skivor och broccolin i små buketter.

6. Rör ner det i grytan och låt koka med tills grönsakerna mjuknat och kycklingen är klar, ca 8-10 minuter.

7. Vänd ner sockerärtorna i slutet och smaka av med limesaft, lite salt och peppar.

8. Servera grytan med ris och strö över koriander.

 

Använd ekologiska råvaror när du lagar mat, dels för hänsyn till djur och natur men också för den goda smakens skull.