Meny

Laxpasta med champinjoner (4 port)

  • Ingredienser

    200g varmrökt lax

    2 vitlöksklyftor

    1 schalottenlök

    200g champinjoner

    200g kronärtkockshjärtan

    ½ dl vitvinsvinäger

    2 dl mellangrädde

    2 tsk citronsaft

    1 dl riven parmesanost

    75g bladspenat

Tillagning

1. Hacka vitlök och schalottenlök fint. Dela champinjonerna i kvartar. Skölj spenaten väl i ett durkslag. Dela kronärtskockshjärtana i bitar.

2. Värm olja i en panna och fräs vitlöken och löken mjuk. Lägg i champinjonerna, kronärtskockan och fräs ytterligare ett par minuter. Häll i vinet, grädden, citronsaften och parmesanen. Sjud i ca 10 minuter.

3. Dela laxen i bitar och vänd i såsen tillsammans med spenaten. Krydda med salt och peppar.

4. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.

5. Blanda samman pasta och sås och servera.

 

Använd ekologiska råvaror när du lagar mat, dels för hänsyn till djur och natur men också för den goda smakens skull.