Meny

Lax med asiatisk grönsaker (4 port)

  • Ingredienser

    450 g laxfilé

    2 skalade morötter

    5 cm purjolök

    5 cm zucchini

    ¼ dels vitkålshuvud

    2 dl skivad blomkål

    2 msk olivolja/rapsolja

    2 vitlöksklyftor

    1 tsk riven ingefära

    2 msk lättsaltad Kikkoman soja

    2 msk sweetchilisås

    1 msk sesamfrön

    1 tsk sesamolja

Tillagning

1. Skär laxen i 3 bitar och smörj in i lite olja, salta lätt, peppra och lägg på en plåt.

2. Baka i ugn på 200grader i ca 10 minuter eller tills fisken är klar.

3. Strimla morötter, purjolök, zucchini och vitkål.

4. Fräs grönsakerna mjuka i lite olja i het stekpanna med blomkålen och skivad vitlök.

5. Tillsätt soja, sweet chili och sesamolja.

6. Strö i sesamfröna.

7. Servera laxen med grönsaker och ris.

 

Använd ekologiska råvaror när du lagar mat, dels för hänsyn till djur och natur men också för den goda smakens skull.