Meny

Kycklingspett med tzatziki (4 port)

  • Ingredienser

    450 g kycklingfilé

    1 msk hackad persilja

    2 tsk Röd TABASCO Pepparsås

    0.5 dl olivolja

    1 msk sesamfrön

    1 skalad morot

    80 g sockerärtor

    1 dl grovriven gurka

    1 vitlöksklyfta

    2 dl medelhavs yougurt

    1 rivet limeskal

Tillagning

1. Dela kycklingen i jämn stora bitar. Blanda samman persilja, tabasco, olja och sesamfrön. Lägg i kycklingen och låt marinera i 2-3 timmar eller över natten.

2. Trä kycklingen på spett. Sätt ugnen på 200 grader och stek i ugnen i 6-10 minuter tills kycklingen är klar.

3. Skiva moroten i tunna skivor. Skär sockerärtorna i tunna strimlor.

4. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. När 1 minut av koktiden återstår lägg i morötterna och sockerärtorna. Häll av vattnet och lägg upp nudlarna i en skål.

5. Krama ur den rivna gurkan och lägg i en skål. Pressa i vitlöken och tillsätt yoghurt och limeskal. Smaka av med salt och peppar.

 

Använd ekologiska råvaror när du lagar mat, dels för hänsyn till djur och natur men också för den goda smakens skull.