Meny

Kikärtsbiffar i pitabröd med morotszatziki (4 port)

  • Ingredienser

    3 vitlöksklyftor

    2 tsk torkad oregano

    600 g kokta kikärtor

    1 krm sesamolja

    1 msk olivolja

    2 msk sesamfrön

    2 dl grovt rivna morötter

    1 dl matlagningsyougurt

    1 krm spiskummin

    2 tomater

    3 dl strimmlad isbegssallad

    4 citronklyftor

    4 pitabröd

Tillagning

1. Pressa 2 vitlöksklyftor och mixa dem med oregano, olivolja och kikärtor till en grynig pure. Smaka av med sesamolja, salt och peppar.

2. Forma kikärtspurén till biffar och vänd dem i lite sesamfrön.

3. Stek dem varsamt gyllene i lite olja i en stekpanna.

4. Rör ihop morötter och matlagningsyoghurt, smaka av med spiskummin, salt och peppar.

5. Klyfta tomaterna.

6. Servera biffarna i pitabröd med morotstzatziki, tomat och sallad.

7. Pressa lite citron över.

 

Använd ekologiska råvaror när du lagar mat, dels för hänsyn till djur och natur men också för den goda smakens skull.