Meny

Grönsaker i rödcurry (4 port)

  • Ingredienser

    1 lök

    2 vitlöksklyftor

    1 msk olivolja

    2 tsk rödcurrypasta

    2 stjälkar citrongräs

    2 dl vatten

    1 tärning grönsaksbuljong

    2 burkar cocosmjölk

    4 limeblad

    2 skalade morötter

    1 broccoli

    100g sockerärtor

    100g bambuskott

    1 lime

    2 msk grovhackad korriander

Tillagning

1. Tärna lök och fräs den mjuk i olja i en kastrull, tillsätt rödcurry och låt fräsa med ett par minuter.

2. Banka citrongräset så att det går sönder, skär citrongräset i ett par bitar och lägg ner i kastrullen.

3. Häll på vatten, smula i buljongen, tillsätt cocos mjölk och limeblad. Låt koka upp och låt småkoka.

4. Skiva morötterna, skär buketter av broccolin och lägg ner i kastrullen. Låt koka 5 minuter.

5. Strimla paprikan och vänd ner den, sockerärtorna och bambuskotten mot slutet.

6. Smaka av med limesaft, lite salt och mald peppar.

7. Servera grönsaksgrytan med ris.

 

Använd ekologiska råvaror när du lagar mat, dels för hänsyn till djur och natur men också för den goda smakens skull.