Meny

Fiskgryta med aioli (4 port)

  • Ingredienser

    150g laxfilé

    150g sejfilé

    100g skalade räkor

    6 cm purjolök

    3 skalade potatisar

    2 skalade morötter

    2 tomater

    1 vitlöksklyfta

    1 lagerblad

    1 tsk torkad timjan

    1 dl vitvin

    6 dl fiskbuljong

    2 äggulor

    2 tsk dijonsenap

    2 tsk vitvinsvinäger

    2 dl matolja 

Tillagning

1. Skölj purjolöken och skär den i skivor. Dela potatisen och morötterna i bitar.

2. Värm en gryta med olja och fräs lök, potatis och morötter i någon minut. Tillsätt lagerblad, timjan, vin och fiskbuljong och sjud i ca 20 minuter.

3. Dela tomaterna och fisken i bitar och lägg i grytan. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna.

4. Vispa ihop äggulorna, senapen, vinägern och pressa i vitlöken. Häll i oljan i en tunn stråle under ständig vispning. Smaka av med salt och peppar.

5. Servera grytan med aioli och nybakat bröd.

 

Använd ekologiska råvaror när du lagar mat, dels för hänsyn till djur och natur men också för den goda smakens skull.