Meny

Chili con carne (4 port)

  • Ingredienser

    350g nötfärs

    2 lökar

    2 vitlöksklyftor

    1 krm cayennepeppar

    2 krm paprikapulver

    1 tsk oregano

    1 msk olivolja

    1 burk krossade tomater

    1 msk chilisås

    1 dl majs

    1 dl kokta kidneybönor

    1 röd paprika

    1 avokado

    ½ gurka

    2 tomater

    1 dl gräddfil

    6 cm purjolök

    3 skalade potatisar

    2 skalade morötter

    1 lagerblad

    1 tsk torkad timjan

    1 dl vitvin

    6 dl fiskbuljong

Tillagning

1. Hacka löken och fräs den med kryddorna i oljan i en kastrull i ett par minuter.

2. Lägg ner färsen och låt steka med ca 5 minuter, häll på krossade tomater, koka upp och låt småkoka i ca 20 minuter.

3. Smaka av med chilisås, lite salt,peppar och ett par droppar tabasco.

4. Skölj majs, bönor och låt rinna av väl. Tärna paprikan och vänd ner den, bönor och majs i chilin.

5. Skiva avokadon, klyfta tomaterna, skär gurkan i stavar och lägg på ett fat.

6. Servera chilin med grönsakerna en klick gräddfil och ris.

 

Använd ekologiska råvaror när du lagar mat, dels för hänsyn till djur och natur men också för den goda smakens skull.